otoz mam pytanie jak otworzyc walizke zamykana na szyfr?
walizka ma po obu stronach zamki szyfrowe na 3 cyfry, rozumiem ze chyba w kazdym z nich jest taki sam kod, po wpisaniu odpowiedniego musze nacisnac taki jakby przycisk kwadratowy obok cyfer? prosilbym o jakas mala pomoc, jak mozna zlamac taki zamek
Takie zamki to najczęściej chiński wyrób i najłatwiej "otworzyć" je śrubokrętem po prostu podważając w odpowiednim miejscu a jak nie to trzy tarcze dają ci tylko 1000 kombinacji (z trzema zerami). Kiedyś ojcu otworzyłem taką walizkę w czasie trwania teleexpresu sprawdzając po kolei kombinacje szyfru (mówię o dwóch zamkach)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Maj 2006 Posty: 64 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2007-10-09, 20:42
no to jak poczytasz kolego jak sie takie zamki otwiera to zmienisz zdanie, juz było tu isane o pickach do tych zamków i jakie to proste, jak załapiesz o co chodzi to otwarcie takiego zamka zajmie Ci mniej jak minutę a tak na poważnie to wez sobie kawałek żyletki i wkładaj obok zębatek z numerkami, i patrz w którym miejscu blaszka wejdzie głębiej, wtedy masz ustawioną cyfrę i przechodzisz do następnej, jak dojdziesz do ostatniej to
Mogę się mylić, ale chyba część tego typu zamków ma w środku magnes który odpowiada za otworzenie go przy ustawieniu odpowiedniej kombinacji. Jeśli tak jest to można ten magnes oszukać wpychając na siłę, w szparę między "pokrętłami" spinacz do papieru przy jednoczesnym dociskaniu przycisku otwierającego walizkę w stronę "zamknij". Jeśli się mylę, to niech ktoś mnie sprostuje.
_________________ All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum