Jak na samym poczontku dostałem orp .Wiadomo od kogo.To pisałem jak jest.Co wy macie wszyscy z tymi radiami.Wmojim małym mieście takie rzeczy sie niedziejom a uwas wiara niema pracy i walom waw radia .Nastempna sprawa kto je kupuje.Ja mam nowe ze sklepu i je wyciongam .KamiluM WSZYSTKO ROZUMIEM KO.
saddam Gość
Wysłany: 2005-04-25, 12:39
Jak zajmujesz się alarmami;) to może wiesz jak zmątować cosik do zeskanowania kodu radiowego<przydał by się schemat:)>, bo sam zamek to nie problem:P<no zależy jeszcze w jakim autku:)...
neo616 wejdź na google.pl i wpisz coś w stylu: "naucz się pisać" i potem nas próbuj wkręcać że montujesz alarmy... a jak jesteś taki heros w alarmach to zrób fotke 5 pudełek alarmów obok siebie (po środku kartka z twoim nickiem) i pokaż je na forum...
oczywiście możesz twierdzić że masz zastój w warsztacie ale 5 alarmów to takie podstawowe wyposażenie elektryka samochodowego...
w sumie to można by ograniczyć dostęp do działu "Samochodowe systemy zabezpieczeń" i zacząć na prawde rozmawiać o tym...
przyznam że mogę troszke uzupełnić to forum w kwesti autek ale niechce bo to niebezpieczna wiedza (okazja czyni załodzieja)...
_________________ "Są tylko dwie rzeczy nieskończone na świecie: wrzechświat i ludzka głupota, choć co do pierwszego niemam pewności..." - Albert Einstein
Boże drogi... kto mu dał pracę ??
'hciał' 'poczontku'...
Mój 7letni brat nie robi tyle błędów.
Ludzie z magistrem nie mogą pracy dostać a tu kolo z ortografią na poziomie zerówki mówi, że ma prace, a na dodatek uzewnętrznia się w internecie...
Jezu... widzisz i nie grzmisz
Gratuluje ;]
jak określić siłę napinania TW i wciskania pinow przez pick
Nie da się tego jednoznacznie określić. Czasem jest tak, że piny klikają jak sie je wciśnie. Nie jest to jednak reguła. Ćwicz otwieranie a po jakimś czase będziesz wiedział jak mocno napinać
wybaczcie że odkopuje temat
ale mam pytanie odnośnie nacisku TW. jak pisano powyżej, nie ma określonej "siły". Ale ja mam głupie pytanko: naciskać, ale w którą strone? w bok?
no jasne ze w bok obojetnie w ktora strone bo pozniej mozesz uzyc flipera a z jaka siłą? tego ci nie powiem bo to jest zalezne od rodzaju zamka moge ci tylko powiedziec ze przy prostych wkladkach od ktorych pewnie zaczniesz nacisk palca na napinacz powinien wynosic tyle ile mniej wiecej waży palec lub jak ktos pisal wczesniej taka sila z jaka wciska sie klawisz na klawiaturze
Jestem początkujący ale potrafie otworzyć zwykłą kłódke przy pomocy wsówki do włośow i spinacz... to tak tylko żeby się pochwalić hehe:)... a do tematu dodam to że początkującym często sie wydaje że im mocniej tym lepiej... ale to nie prawda!! wystarczy lekko przyłożyć palec do TW i powciskać piny... Oczywiście postarajcie sobie zrobić na początek jakiś TW i wytrych bo nie radze zaczynać zabawy przy wsówce i spinaczu...
Stary ty chyba z polskiego uciekales i alarmy rozpracowywales... dobry post wiem jak tod ziala i potrafie sobie to wyobrazic ... czas zrobic wytrychy .. . jezeli mialby ktos jakies pomocne materialy do zrozuminia mechanizmu dzialania zamkow to bylbym wdzieczny . aa dobry bylby temat ktory rozwija znaczenie wszystkich "slangowych" nazw. pozdrawiam
też mi się wydaje, że kolega żółtodziób powinien najpierw nauczyć się ortografii i dobrych manier a nie dopytywać się o sprawy co do jego osoby - wątpliwe!!
Ostatnio zmieniony przez Waldi 2007-09-12, 12:33, w całości zmieniany 1 raz
do kogo się to tyczyło? - bo myślę że nie do mnie - ja profesjonalnie zajmuję się od 24 lat
tym co Wy tu wypisujecie i jestem zdziwiony że dbając o własne i cudze mienie , tak łatwo
i sprytnie robicie z siebie NAUCZYCIELI być może przyszłych obywateli , którzy mają lub chcą
poznać arkana wiedzy - często zastrzeżonej i nie wiadomo czy w szczytnych celach.
Wybacz, ale nie wiem, czy pracujesz w branży czy tylko tak mówisz. Piszesz o przestrzeganiu dobrych manier - nie wiem o co Ci chodzi? Na forum jest 3000 userów, z czego może 20 może się pochwalić jakąkolwiek wiedzą i doświadczeniem w temacie. Reszta to osoby, które spotykają się z tematem pierwszy raz w zyciu i chcą go poznać w bardziej lub mniej legalnym celu. To co robią z tą wiedzą to ich prywatna sprawa. Jak będą robić chamskie numery to pójdą siedzieć prędzej czy później. Jedyne co możemy zrobić to pilnować porządku na forum i nie dopuszczać do powstawania bardziej podejrzanych tematów. Są tu jednak osoby, które chcą się czegoś nauczyć, niekoniecznie tego, jak otwierać zamki ale również jak dobrze zabezpieczyć mienie i poznać nowinki techniczne. Dlatego bardzo nieprzychylnie patrzę na osoby, które w trzecim poście krytykują innych forumowiczów lub zarzucają im brak przestrzegania manier czy ortografii tym bardziej jeśli przedstawiają się jakoprofesjonaliści i ja mam im uwierzyć na słowo.
Jeśli rzeczywiście siedzisz w branży napisz do STEALTHa lub Autsajdera w sprawie dostępu do ukrytego forum. Do tego czasu obowiązują Cię zasady, jakie obowiązują innych żółtodziobów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum