strona główna

Strona główna  •   FAQ  •   Linki  •   Chat  •   Download  •   Album  •   Kontakt  •   Zarejestruj się    

PomocPomoc  SZUKAJSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
awaryne otwarcie bramy
Autor Wiadomość

ika
VIP

Wysłany: 2009-12-27, 14:49   awaryne otwarcie bramy

witam,
mam problem z przemysłową bramą segmetnową. brama z napędem sterowana FAAC radiowo w pomieszczeniu bez wyjścia. Jak wykonać awaryjne otweranie gdy zabraknie zasilania?
Przedstawieciel producenta proponuje wykonanie otwory w ścianie. Wyciągniecie przezeń linki rozszprzęglajacej na zewnątrz, a końcówkę radzi zamknąć w szafece na zewnątrz zamyjkanej na kluczyk. jest to oczywiście jakieś rozwiązanie, ale jakoś mało profesjonalne wg mnie.

krstytan
Uczeń

Wysłany: 2009-12-28, 13:00   

jeżeli jest rozsprzęglenie to nie powinno być problemu ja tak zrobilem w swojej bramie
linka w pancerzu (rowerowa hamulec tył -najdłuższa ) zamek z zamocowanym chwytem linki , gałka i wkładka na zewnątrz. przekręcając kluczem zwalniamy klamke i klameczką poprzez linkę zwalniam sprzęgło .
zamek typowy do bram uchylnych z wkładką A-2 POŁÓWKA .
jeżeli dobrze poszukam to znajdę producent lub namiary.pozdrawiam.

thralll
Nauczyciel

Wysłany: 2009-12-28, 23:47   

Jeżeli awaryjne otwieranie ma tylko działać na brak prądu,a nie wady mechaniczne, to można wrzucić do środka dobry UPS, logika sterująca nie pobiera dużo, a nawet jeśli to można ewentualnie załączanie awaryjnego zasilania wyprowadzić na zewnątrz.

kania28
Żółtodziób

Wysłany: 2010-01-16, 14:16   

panowie a jak klient zleci wam otwarcie bramy to też pytacie się o linkę od sprzęgła. kolega ika zadał pytanie jak ją otworzyć a nie co zrobić po jej otwarciu lub przed montażem tak ja to zrozumiałem :564:

krstytan
Uczeń

Wysłany: 2010-01-16, 18:13   

kolega ika wie o co pytał
najtrudniej otworzyć zamek którego nie ma ?!

Odpowiedz do tematu