witam,
mam problem z przemysłową bramą segmetnową. brama z napędem sterowana FAAC radiowo w pomieszczeniu bez wyjścia. Jak wykonać awaryjne otweranie gdy zabraknie zasilania?
Przedstawieciel producenta proponuje wykonanie otwory w ścianie. Wyciągniecie przezeń linki rozszprzęglajacej na zewnątrz, a końcówkę radzi zamknąć w szafece na zewnątrz zamyjkanej na kluczyk. jest to oczywiście jakieś rozwiązanie, ale jakoś mało profesjonalne wg mnie.
Wysłany: 2009-12-28, 13:00
jeżeli jest rozsprzęglenie to nie powinno być problemu ja tak zrobilem w swojej bramie
linka w pancerzu (rowerowa hamulec tył -najdłuższa ) zamek z zamocowanym chwytem linki , gałka i wkładka na zewnątrz. przekręcając kluczem zwalniamy klamke i klameczką poprzez linkę zwalniam sprzęgło .
zamek typowy do bram uchylnych z wkładką A-2 POŁÓWKA .
jeżeli dobrze poszukam to znajdę producent lub namiary.pozdrawiam.
Jeżeli awaryjne otwieranie ma tylko działać na brak prądu,a nie wady mechaniczne, to można wrzucić do środka dobry UPS, logika sterująca nie pobiera dużo, a nawet jeśli to można ewentualnie załączanie awaryjnego zasilania wyprowadzić na zewnątrz.
panowie a jak klient zleci wam otwarcie bramy to też pytacie się o linkę od sprzęgła. kolega ika zadał pytanie jak ją otworzyć a nie co zrobić po jej otwarciu lub przed montażem tak ja to zrozumiałem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum