Wysłany: 2010-01-07, 06:00
nie wiem czy taki druk istnieje , dowód osobisty plus podpis w notesie zlecam otw dzrzwi do
mieszkania domu adres i podpis jeżeli wynajmuje to właściciela lub niestety trzeba się
posiłkować policją lub sąsiadami którzy zaswiadczą o autentyczności oświadczenia najemcy.
ja tak robię i dobrze jest wpisać przybliżoną wartość usługi .pozdro.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Lut 2006 Posty: 584 Skąd: West End
Wysłany: 2010-01-07, 10:54
Takie druki są. Przetłumaczył je oraz opracował z wersji obcojęzycznych na nasze realia w wersjach na samochody i mieszkania kolega ze Słupska - tutaj na portalu ma nicka Kwinto albo Qwinto. Zawierają wiele niezbędnych informacji z gatunku "dupokrycia". Wykonane są na papierze samokopiującym. Bloczek A4 zawiera ze 100 szt czy jakoś tak i kosztuje ze 20 zł albo coś koło tego. W każdym razie jest to fajna i przydatna rzecz oraz warta polecenia.
_________________ Murphy's Laws of Locksmithing
What ever the customer has told you to prepare for the service call will be wrong.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Lut 2006 Posty: 584 Skąd: West End
Wysłany: 2010-01-07, 16:31
No i o to też chodzi Jak napiszesz sam to się może kiedyś okazać, że za ma mało napisałeś i du... z tyłu jak zawsze :). Byłeś na szkoleniu, Józiu pokazywał Ci taki druk i nie dał? dziwne :) On z reguły nie odmawia pomocy co do takich pierdół no chyba że widziałeś to na targach jako widz
_________________ Murphy's Laws of Locksmithing
What ever the customer has told you to prepare for the service call will be wrong.
Byłem na szkoleniu ale wtedy nie myślałem o mieszkaniówce tylko o samochodach a tam druk raczej nie potrzebny, z czasem jednak okazało się że są i takie zlecenia chociaż się ogłaszam tylko na auta.
małżeństwo ma dwa samochody 1 użytkuje mąż 2 żona, samochody są zarejestrowane i ubezpieczone na męża. Pan sprzedaje samochód i rozwodzi się z żoną. Ona się wyprowadza z wspólnego domu zabierając samochód wraz z 2 kompletami kluczy, pozostawiając w domu dokument pojazdu. Pan dzwoni żeby otworzyć mu pojazd bo zgubił klucze hehehe ( pod domem byłej żony) pokazuje mi dokumenty od pojazdu i swoje. robię co trzeba bo niby ok.
w sądzie na rozprawie rozwodowej nie było podziału majątku. rano pani zgłasza na policji kradzież pojazdu i tu zaczynają się problemy pani podaje męża jako sprawcę, mąż podaje iż ja mu otworzyłem przesłuchanie itd. matriks
Na wyżej wymieniony post i inne jest druk awaryjnego otwierania mieszkań i samochodów stworzony przez kolegów z PS LSK ( opracowany na podstawie polskiego prawa ) Jeżeli jest ktoś zainteresowany mogsłużyć pomocą . Info na mail
Druk stworzony przez kolege ze Słupska jest przetłumaczony z Niemieckiego ale nie do końca jest dobry gdyż nie zbyt dobrze odnosi się do realiów polskiego prawa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum