strona główna

Strona główna  •   FAQ  •   Linki  •   Chat  •   Download  •   Album  •   Kontakt  •   Zarejestruj się    

PomocPomoc  SZUKAJSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Druk zlecenia na awaryjne otwieranie mieszkań
Autor Wiadomość

endrio
Uczeń

Wysłany: 2010-01-06, 21:23   Druk zlecenia na awaryjne otwieranie mieszkań

Witam
poszukuję druku zlecenia na awaryjne otwieranie mieszkań który to wypisuje klient zlecający taką usłógę .

krstytan
Uczeń

Wysłany: 2010-01-07, 06:00   

nie wiem czy taki druk istnieje , dowód osobisty plus podpis w notesie zlecam otw dzrzwi do
mieszkania domu adres i podpis jeżeli wynajmuje to właściciela lub niestety trzeba się
posiłkować policją lub sąsiadami którzy zaswiadczą o autentyczności oświadczenia najemcy.
ja tak robię i dobrze jest wpisać przybliżoną wartość usługi .pozdro.

No_Idea
VIP

Wysłany: 2010-01-07, 10:54   

Takie druki są. Przetłumaczył je oraz opracował z wersji obcojęzycznych na nasze realia w wersjach na samochody i mieszkania kolega ze Słupska - tutaj na portalu ma nicka Kwinto albo Qwinto. Zawierają wiele niezbędnych informacji z gatunku "dupokrycia". Wykonane są na papierze samokopiującym. Bloczek A4 zawiera ze 100 szt czy jakoś tak i kosztuje ze 20 zł albo coś koło tego. W każdym razie jest to fajna i przydatna rzecz oraz warta polecenia.

What ever the customer has told you to prepare for the service call will be wrong.

No_Idea
VIP

Wysłany: 2010-01-07, 10:55   

a co do wypowiedzi powyżej kolegi krstytan - masz świętą rację, nic nie zwalnia nas od myślenia a słowem kluczowym jest - działanie w dobrej wierze :)

What ever the customer has told you to prepare for the service call will be wrong.

endrio
Uczeń

Wysłany: 2010-01-07, 15:26   

Taki druk to dobra sprawa i klient się zajmie wypełnianiem to nie będzie zaglądał przez ramie, napiszę go sam - kiedyś czytałem taki u Pana Matyjasa.

No_Idea
VIP

Wysłany: 2010-01-07, 16:31   

No i o to też chodzi :D Jak napiszesz sam to się może kiedyś okazać, że za ma mało napisałeś i du... z tyłu jak zawsze :). Byłeś na szkoleniu, Józiu pokazywał Ci taki druk i nie dał? dziwne :) On z reguły nie odmawia pomocy co do takich pierdół no chyba że widziałeś to na targach jako widz ;)

endrio
Uczeń

Wysłany: 2010-01-08, 23:28   

Byłem na szkoleniu ale wtedy nie myślałem o mieszkaniówce tylko o samochodach a tam druk raczej nie potrzebny, z czasem jednak okazało się że są i takie zlecenia chociaż się ogłaszam tylko na auta.

kania28
Żółtodziób

Wysłany: 2010-01-15, 19:40   

moze cos takiego :D

kania28
Żółtodziób

Wysłany: 2010-01-15, 21:05   

podam dobry przykład z życia:

małżeństwo ma dwa samochody 1 użytkuje mąż 2 żona, samochody są zarejestrowane i ubezpieczone na męża. Pan sprzedaje samochód i rozwodzi się z żoną. Ona się wyprowadza z wspólnego domu zabierając samochód wraz z 2 kompletami kluczy, pozostawiając w domu dokument pojazdu. Pan dzwoni żeby otworzyć mu pojazd bo zgubił klucze hehehe ( pod domem byłej żony) pokazuje mi dokumenty od pojazdu i swoje. robię co trzeba bo niby ok.

w sądzie na rozprawie rozwodowej nie było podziału majątku. rano pani zgłasza na policji kradzież pojazdu i tu zaczynają się problemy pani podaje męża jako sprawcę, mąż podaje iż ja mu otworzyłem przesłuchanie itd. matriks

Jarkos1916
Uczeń

Wysłany: 2010-05-18, 21:50   

Na wyżej wymieniony post i inne jest druk awaryjnego otwierania mieszkań i samochodów stworzony przez kolegów z PS LSK ( opracowany na podstawie polskiego prawa ) Jeżeli jest ktoś zainteresowany mogsłużyć pomocą . Info na mail

Jarkos1916
Uczeń

Wysłany: 2010-05-18, 21:53   

Druk stworzony przez kolege ze Słupska jest przetłumaczony z Niemieckiego ale nie do końca jest dobry gdyż nie zbyt dobrze odnosi się do realiów polskiego prawa.

Odpowiedz do tematu